Vraag vrijblijvend je offerte aan!

Domotica: slim wonen met oog op de toekomst

Domotica: slim wonen met oog op de toekomst
Het woord domotica doet bij velen nog wat denken aan dure en overbodige luxe, maar vandaag noemen we het klassieke domotica systeem steeds vaker een smart home systeem. Bovendien staat het een flink stuk dichter bij ons gewone dagelijkse leven dan we soms denken. Meer nog, het slimme huis of smart home is de volgende stap in de smart revolutie.

Denk aan één centraal systeem dat je leefgewoontes oppikt en alle toepassingen van je woning automatiseert op maat van je behoeftes. Verlichting, verwarming, rolluiken en zonnewering, videofonie en deursloten, alarmsystemen, noem maar op. Dankzij de hedendaagse domotica systemen leven we zorgelozer, comfortabeler, veiliger én ecologischer.

Kortom, smart living is het nieuwe wonen. 

Waarom een domotica systeem? 7 redenen!

  • Werk met één overkoepelende, slimme woontechnologie
  • Woon een pak ecologischer dankzij een slim energiebeheer
  • Kies voor design, veiligheid en ultiem comfort
  • Ga voor een budgetvriendelijk smart home dankzij Niko Home Control
  • Bouw modulair verder op hetzelde systeem volgens je veranderende behoeftes
  • Programmeer makkelijk zelf dankzij een uiterst gebruiksvriendelijk systeem
  • Laat grote breekwerken achterwege dankzij de hedendaagse draadloze technologie

Hoe werkt domotica vandaag?

Vandaag spreken we bij domotica meer dan ooit over intelligente huisautomatisering. Vergeet de 101 leuke gadgets, telkens aangestuurd door een aparte app. Verwarming, rolluiken, zonnewering, alarmsystemen, slimme deurbellen, draadloze schakelaars en stopcontacten: alles wordt aangesloten op een centraal digitaal zenuwstelsel.

Onder andere bewegingen, temperatuur en weersomstandigheden worden door sensoren opgepikt en zorgen voor een slimme regulatie van de verschillende toepassingen, van lichtsferen tot energieverbruik. 

Met andere woorden, de hedendaagse smart home domotica neemt honderden handelingen van jou over. De nieuwe standaard van comfort dus.

Zonnepanelen
SMART HOME DOMOTICA: je huis aan je vingertoppen

SMART HOME DOMOTICA:
je huis aan je vingertoppen

Met onze smartphone sturen we domotica systemen vandaag heel makkelijk aan, van waar ook ter wereld. Op die manier heb je altijd en overal volledige controle over je hele huis. Van multimedia uitschakelen tot kantelramen openen om even de woning te verluchten. 

Omgekeerd houdt je domotica systeem ook jóu op de hoogte. Worden de ramen opnieuw gesloten omdat het begint te regenen? Zijn je kinderen thuisgekomen van school? Of krijg je ongewenst bezoek? Via je smartphone blijf je steeds in contact met je smart home. 

 Maar er zijn nog andere slimme voordelen. De hedendaagse smarttechnologie zorgt er ook voor dat een smart home systeem makkelijk én goedkoop te implementeren is.

Niko home control: modulair & gebruiksvriendelijk

EAVO biedt jou het domotica systeem van Niko Home Control aan. Niko Home Control is enerzijds heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk, zowel qua besturing als qua programmering. Anderzijds is Niko Home Control een betaalbaar modulair systeem. Dat wil zeggen dat je niet hoéft te starten met “full option” home control. Je kan makkelijk starten met een basispakket en volgens jouw behoeftes en op jouw tempo verder uitbreiden met extra functionaliteiten. Dit maakt het systeem ook heel geschikt voor doe-het-zelvers.

Lees meer over Niko Home Control

Niko home control: modulair & gebruiksvriendelijk
KNX smart home: the sky is the limit

KNX smart home: the sky is the limit

Ben je op zoek naar een “full blown” smart home met onbeperkte opties? Dan installeert EAVO voor jou graag het KNX smart home systeem. KNX is op vlak van domotica toonaangevend op wereldschaal, en dat is niet zomaar. Want het open systeem heeft bijna onbeperkte mogelijkheden. Meer dan 400 merken dragen het KNX-label. Dit betekent dat zowat elke binnenhuistoepassing naadloos aan te sluiten is op het KNX-brein van je smart home. Het resultaat? Een woning die meeademt op jouw leefritme.

Lees meer over KNX

Op zoek naar een domotica installateur in regio Waregem?

Je woning ombouwen tot een smart home? EAVO staat je graag bij met de installatie, zowel bij nieuwbouwprojecten als bij de implementatie in een bestaande woning. Aan jou de keuze hoe we het aanpakken: 

  • Volledige installatie door EAVO
  • Samen aan de slag
  • Zelfbouwpakket met professioneel advies


Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw domotica project. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal. Je vindt ons in Dentergem, regio Waregem-Deinze-Roeselare.

EAVO werkt met deze topmerken